בעולם העיצוב יש לנו שתי גרסאות ל צבעים. אחת לדיגיטל, והשניה לדפוס. וכל אחת יש את החוקים שלה, שנצטרך להכיר. אנחנו רוצים שרמת הצבעים תהיה הכי גבוהה מבחינת מראה. כי אם נשתמש בגוונים של הדפוס לעולם הדיגיטל זה יראה לא טוב, הצבעים משתנים..
לפעמים בדיגיטל הצבעים הופכים כהים יותר, ובדפוס רוב הפעמים הצבעים משתנים בניגוד למה שבחרנו. לפעמים הטעות הכי קטנה נוכל להראות גוון שונה, ממה שתכננו.
דיגיטל & RGB
כשנעשה פרוייקטים שיצאו לדיגיטל כמו- אתרים, גרפיקות לסושיאל נעבוד על פי שיטת RGB
Red Green Blue-
למעשה הם נורות קטנות שבעזרתן נוכל להרכיב את תצוגת המסך בעזרת אור. כשנערבב כשנחבר בניהם נקבל מגוון גוונים של צבעים. כששלושת הנורות יהיו דלוקות בעוצמה הכי גבוהה נקבל תמיד את הצבע הלבן. אך אם נעשה הפוך ונכבה נקבל את הבע השחור.
הדוקים לדגימות צבע מורכבות מ3 ערוצים:
אדום, ירוק, כחול – R(255) G(255) B(255) – הערך המקסימלי הוא 255 עוצמה מלאה בשלושת הערוצים מביא אותנו לצבע לבן. ניתן לבחור כל ערך מ – 0 עד 255. כאשר 0 בכל שלושת הערוצים מגדיר צבע שחור. R(0) G(0) B(0).
שני תווים לכל ערוץ של צבע.
מה שחשוב לדעת- צגים באופן כללי מכהים טיפה את הצבעים והופכים אותם לקודרים, גווני צבע משתנים בין מסכים ובין מכשירים שונים, גם אור חיצוני משפיע, כדי להתגבר על כל אלה, עד כמה שניתן.
.CMYK ועקרונותיו לדפוס
במוצרים היוצאים לדפוס כמו כרטיסי ביקור, תפריטים ועוד.. נעבוד עפ'י כללי CMYK המתייחס להדפסה בשימוש בצבעי יסוד.
Cyan Magenta Yellow Black
קוד לדגימת צבע מורכב מ-4 ערוצים:
C(0%) M(0%) Y(0%) K (0%)
הערך המקסימלי הוא 100% בארבעת הערוצים מביא אותנו לצבע שחור. ערך מינימאלי 0% בארבעת הערוצים יביא אותנו לצבע לבן.
בדפוס לעולם אין להשתמש בקוד צבע מקוצר אחרת גוון הצבע יחשב ל-RGB וישתנה בהדפסה.
חשוב לזכור שימוש בדוגמיות צבע כדוגמאת מניפת צבעים יחייבו את הצבעים במדויק בשל קביעת ערכים מדוייקים בארבעת היסוד. מרגישים מסובכים? דברו עם הבית דפוס שלכם!
שימוש במעבר צבע Gradient ברוב המוחלט אינו מביא לתוצאה טובה בהדפסה לכן המנעו מיצירת מעברי צבעים .
Comments